Search

Radonmittaukset ja -korjaukset julkisissa rakennuksissa

13.12.2023

JAA SOSIAALISESSA MEDIASSA

Lainsäädäntö ja valvonta, Olli Holmgren, Säteilyturvakeskus STUK

Olli Holmgren on fysiikan tekniikan tohtori, jolla on 14 vuoden kokemus sisäilman radonista. Olli työskentelee ylitarkastajana Säteilyturvakeskuksessa tehtävinään työpaikkojen radonvalvonta ja muut radoniin liittyvät asiantuntijatehtävät. Hänen osaamisalueeseensa kuuluvat valvonnan lisäksi radonkorjaukset ja radonin torjunta uudisrakentamisessa sekä radonmittaukset.

Lainsäädäntö ja valvonta, Olli Holmgren, Säteilyturvakeskus STUK

Radonmittaukset ja -korjaukset Helsingin kaupungin toimitiloissa, Jukka-Pekka Paasivaara, Helsingin kaupunki

Jukka-Pekka Paasivaara on filosofian maisteri, maaperägeologi, ja Jukka-Pekalla on viiden vuoden kokemus radonasiantuntijana Helsingin kaupungilla.

Radonmittaukset ja -korjaukset Helsingin kaupungin toimitiloissa, Jukka-Pekka Paasivaara, Helsingin kaupunki

Radonmittaukset ja -korjaukset Senaatin rakennuksissa, Risse Koponen, Senaatti-kiinteistöt

Risse Koponen on rakennusmestari, RTA. Risse työskentelee Senaatti-kiinteistöjen ylläpitoyksikössä erityisasiantuntijana, vastuualueena mm. sisäolosuhteet ja rakennuskatsastukset.

Radonmittaukset ja -korjaukset Senaatin rakennuksissa, Risse Koponen, Senaatti-kiinteistöt

Keskusteluosiossa olivat mukana myös puheenjohtaja Vesa Pekkola, sosiaali- ja terveysministeriö, sekä Leena Stenlund, Vantaan kaupunki 

Neuvotteleva virkamies, DI, Vesa Pekkola työskentelee sosiaali- ja terveysministeriössä Turvallisuus ja terveys -osastolla. Vesalla on jo noin 20 vuoden kokemus terveydensuojelusta ja erityisesti rakennusten terveellisyyteen liittyen. Vesa toimii myös mm. viranomaisten radonyhteistyöryhmän puheenjohtajana.

Leena Stenlund on sisäympäristöasiantuntija ja rakennusterveysasiantuntija. Leena vastaa Vantaan kaupungin sisäilma-asioista ja sisäilmatiimin työstä. Hänen työtehtäviinsä kuuluvat kaikki sisäilma-asiat ensiselvityksistä kuntotutkimuksiin ja korjaushankkeista jälkiseurantaan. Leenalla on monipuolinen osaaminen suurten kiinteistöjen ja kotien sisäilma-asioiden selvittämisessä, kuntotutkijana kentällä ja tilaajapuolella. Muuta taustaa hänellä on mm. mittaustekniikassa, energialaskennassa ja homekoiratutkimuksissa. Intohimona Leenalla on rakennusterveys.

Tutustu muihin tapahtumiin