Search

Joensuun Sisäilmapaja14

JAA SOSIAALISESSA MEDIASSA

“Uusin silmin” muuttuvan maailman haasteisiin, moniammatilliseen yhteistyöhön, uusiin toimintatapoihin ja menetelmiin sekä organisaatioihin.  

Ilmastonmuutos tuo haastetta sisäympäristöille ja rakentamiseen; yleistyvät hellekaudet, sadannan kasvu ja tuulisuus vaativat varautumista ja sopeutumista. Uusia innovaatioita ja toimintatapoja tarvitaan sisäilma-asioiden käsittelyyn. Hyvinvointialueet ja muut organisaatioiden uudistukset edellyttävät yhteistyön ja viestinnän kehittämistä sisäympäristökentällä. 

Kymmenen vuotta sitten pajailtiin Nurmeksessa, nyt tavattiin älleen Pohjois-Karjalan Joensuussa näkemään uusin silmin, kuinka paljon toimintatavat ja näkemykset ovat muuttuneet vuosikymmenen aikana. 

Sisäilmapaja14 järjestettiin Joensuussa 22.-23.11.2023 yhdessä Siun Soten, Pohjois-Karjalan Ympäristöterveyden kanssa. Tapahtumapaikkana oli upea, uudistettu Sokos Hotel Kimmel.

OHJELMA

KIERTOAJELU

Siun sote ja Karelia-ammatikorkeakoulu järjestivät ensimmäisen pajapäivän aamuna 22.11. kiertoajelun Joensuussa. Kiertoajelulla tutustuttiin Joensuun merkittävimpiin puurakentamisen kohteisiin: Lighthouse Joensuuhun (Suomen korkein kerrostalo), Joensuun Areenaan (Suomen suurin puurakennus) sekä Metla-taloon (Suomen suurin puurakenteinen toimistotalo). Kiertoajeluita järjestettiin kaksi samansisältöistä.

AAMUPAJAT

Järjestimme ensimmäisen pajapäivän aamuna 22.11. klo 9.30-11.30 kaksi aamupajaa.

 1) Ilmanvaihdon katsastukset: miksi ja miten?
Ilmanvaihdon säännöllisiin katsastuksiin on laadittu opas osana Terveet tilat 2028 -ohjelmaa. Tule kuulemaan, mitä oppaan mukainen katsastus pitää sisällään ja minkälaisia kokemuksia sen käytöstä on. Keskustelevassa tilaisuudessa kuullaan sekä katsastusten tekijöiden sekä niiden tilaajien kokemuksia ja ajatuksia katsastuksien teetätämisestä ja hyödyistä. Keskustelua alustavat: Antti Alanko, Are Oy; Tuomo Kiiski, Jyväskylän kaupunki; Laura Pyykkö, Tampereen tilapalvelut

 2) Mikrobimääritysten merkitys
Kansallisessa sisäilma ja terveys -ohjelmassa on koottu tietoa mikrobien määritysmenetelmistä ja indikaattorimikrobien esiintymisestä rakennusmateriaalinäytteissä. Tule kuulemaan, mitä sisäympäristön mikrobeista tiedämme, ja keskustelemaan mikrobimääritysmenetelmistä ja niiden merkityksestä sisäympäristötilanteiden selvittämisessä. Keskustelua alustavat: Päivi Karinen, Siun sote; Vuokko Lappalainen, Sirate Group Oy; Kaisa Jalkanen, THL

HINNAT

Seminaariosallistuminen 90 eur + alv. 24 %

Iltajuhla 40 eur + alv. 24 % (sis. Joensuun kaupungin tervehdyksen ja iltajuhlan illallisineen)

NÄYTTELY

Pajan yhteydessä järjestettiin sisäilma-aiheinen näyttely. Lisätiedot ja näytteilleasettajalistaus täällä.

Tutustu muihin tapahtumiin